Ipari automatizáció – Távoli GSM vezérlés

2020-02-15

2020-ban a WebOrigo belépett egy új piacra, az ipari automatizációs megoldások területére. Ez azért volt kézenfekvő, mert így cégünk bővíteni tudta a termékportfólióját, felhasználva a felhőalapú szoftveres megoldások fejlesztése során szerzett tapasztalatokat. Így összességében egy magasabb hozzáadott értékű szolgáltatást tudunk nyújtani, mintha kizárólag a szoftverekre specializálódnánk.Projektjeink elsősorban a GSM (azaz mobilkommunikáció, mint SMS vagy telefonhívás) és internetalapú megoldásokat használnak fel, ezekkel végezhető automatikus ajtónyitás, zárszerkezet vezérlés, vagy éppen egy áramkör üzembe helyezése, távolról történő bekapcsolással.

Az Ozone Air Kft. esetében alkalmaztuk elsőként a GSM alapú távvezérlést nyújtó hardverünket, melyeket ők be tudtak építeni a saját gépükbe, így lehetővé tenni a távoli irányítást, mellyel rengeteg munkaórát megspórolnak.

Az Ozone Air Kft. ózonos légtisztítással foglalkozik lakossági és ipari szereplőket kiszolgálva. Náluk a malomipari légtisztítás esetében tudtunk segíteni a távvezérlés beépítésével, így spórolva azt, hogy a gépeket kézzel kelljen ki- vagy éppen bekapcsolni.

Idén további ipari automatizációs fejlesztésekkel fogunk foglalkozni, cégünk egyre erősebb területévé válik a másik három stratégiai terület mellett. Itt is érvényes, hogy olyan problémákat szeretünk megoldani, melyekben úttörők lehetünk.